Turnen

Turnen voor alle meiden

Flickflack, radslag, handstand, overslagen, split en spagaten

Wij turnen alle elementen waar we aan toe zijn. Vierkamp op de onderdelen Sprong, Brug, Balk en Vloer. Als optie is er Grote Trampoline of Ringzwaaien. Afhankelijk van wat er op de wedstrijd wordt aangeboden.

 

Wij turnen volgens het Nationaal Turnsysteem (NTS). Turnwedstrijden worden aangeboden op verschillende categorieën.

  • Onderbouw 6 t/m 9 jaar
  • Middenbouw 10, 11, 12 jaar
  • Bovenbouw 12+

 

Turnen

De groepen worden op leeftijd ingedeeld en/of op niveau. Het kan voorkomen dat een jongere turnster al bij de grote meiden turnt omdat deze al gewoon meer kan en verder is dan leeftijdsgenoten.

 

Hogeland Cup

9 dec 2023 - Onze turnsters hebben genoten van de goed georganiseerde wedstrijd van Stichting Turnen Hogeland. We kijken terug op een erg leuke dag.

Turn on Tour

De jongste meiden hebben hun wedstrijd al weer gehad. We zijn richting Franeker geweest voor deze wedstrijd en hebben genoten. Zilver en bronzen medailles hangen om de nek.

De oudere meiden zijn richting Stiens geweest en hangen goud zilver en brons om de nek. Aantal wonnen zelfs de 1e 2e of 3e prijs (beker).


Turnen Zuidbroek 

Turngroep Zuidbroek is gestart. Alle kinderen uit Zuidbroek en omgeving zoals Noordbroek of Muntendam, Slochteren enz. zijn welkom om te proberen.

Wij zien jullie in gymzaal Het Kwartet: De Vennen 6, Zuidbroek

 

Noordenveldcup van start

De eerste wedstrijden van de noordenveldcup zijn geweest. We hebben een kleine impressie voor wie er niet was.

Laatste wedstrijd Noordenveld cup 2024

Zaterdag 20 april 2024 Onze turnsters gaan naar de 3e en laatste wedstrijd van de Noordenveldcup. DSTV Peize heeft de sporthal omgetoverd tot twee banen wedstrijdturnen. Alle groepen hebben het erg leuk gehad. Onze dank aan alle mankracht en vrijwilligers die het mogelijk maken de wedstrijden zo goed georganiseerd te krijgen. Voor de kijkers hebben we een aandenken met wat mooie plaatjes.

We gaan ons klaar maken om even lekker te turnen en nemen de volgende wedstrijd al een beetje mee in de voorbereiding.